Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø & ergonomi er to ting der hænger tæt sammen.

Vi kan hjælpe med et bedre arbejdsmiljø på din arbejdsplads.


God ergonomi og arbejdsmiljø giver bedre velvære, trivsel og færre sygedage

Flere og flere arbejdspladser har fokus på at få et godt arbejdsmiljø. Simpelthen fordi det giver gladere og mere effektive medarbejdere, færre sygedage og arbejdsskader.

Men hvad dækker et godt arbejdsmiljø egentlig over? 
Det er et meget bredt udtryk, der dækker over de fysiske, psykiske og sociale rammer der påvirker den ansatte på en arbejdsplads.


Den fysiske indretning af arbejdspladsen
Når vi taler om den fysiske del af arbejdsmiljøet, er det alt fra luft- til støjgener og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og løft. Derfor kan en arbejdsplads der er forkert indrettet i forhold til udførelsen af arbejdet, betyde smerter i muskler og led. På sigt også kroniske lidelser og sygedage.


Udstyr der forbedrer arbejdsmiljøet
I en årrække var hæve-sænke borde forundt de heldige få, i dag er det næsten standardudstyr i de fleste kontormiljøer. De sidste par år er sadelstolen blevet populær. Den har især vundet sig ind i tandlægernes hjerter, da den hjælper dem til at komme tæt på patienten og understøtter en aktiv siddestilling. I industrien og medicinal virksomheder bliver der også sat ressourcer af til forbedring af arbejdsmiljø. Her kan vi også hjælpe med stole der tåler et hårdt miljø, og aflastningsmåtter til det stående arbejde.


APV – Arbejdspladsvurdering
I dag skal alle virksomheder ifølge loven udføre en arbejdspladsvurdering. Formålet er at belyse både det fysiske som psyko-sociale arbejdsmiljø - og dermed forbedre trivslen. Det kan være en stor opgave, at udføre en sådan vurdering af sin arbejdsplads. Da det er vigtigt for et godt resultat, at ledelsen og medarbejdere på alle plan i organisationen arbejder sammen.

Men en god og grundig APV – kan i sidste ende belønne ledelsen med mere effektive medarbejdere og færre sygedage. Det kræver selvfølgelig, at handlingsplanerne bliver ført ud i livet.


Lån gratis demostole eller aflastningsmåtter
Viser jeres APV at arbejdsmiljøet kan forbedres ved f.eks nye ergonomiske arbejdsstole eller arbejdsmåtter – er det her vi kan hjælpe. Når I skal til at følge op på jeres handlingsplan, vil vi meget gerne tage en snak med jer om hvilke  produkter der kan være med til at forbedre jeres arbejdsmiljø. Vi kan udlåne jer demostole eller aflastningsmåtter, så I sammen kan afprøve produkterne.

For hjælp og vejledning: Ring til os på 46 75 40 11 eller skriv til os her for at få besøg af en af vores erfarne konsulenter der kan hjælpe og vejlede jer i valget af produkter. 

Er du klar til at tage næste skridt? Så kunne være arbejdstaburet på hjul, vores lille tandlægestol eller vores udvalg af laboratoriestole måske være interessant.