Hvad er fordelene ved en sadelstol?

Det kan have en række fordele for din krop at bruge en sadelstol, og du behøver ikke engang at bruge den hele dagen. Sadelstolen er udviklet af ergonomiske specialister med henblik på at give kroppen den mest ergonomiske siddestilling samtidig med, at den er komfortabel, træner og øger kroppens sundhed. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men en sadelstol er det perfekte supplement til at aflaste din krop fra den nedslidende og normale kontorstol. Læs med nedenunder, hvor vi gennemgår fire fordele ved at benytte en sadelstol.


1. Giver dig en bedre holdning 

Det er sundt for kroppen at have en god og ret holdning – også når du sidder ned ved skrivebordet. En dårlig holdning kan give smerter i lænden, lede til musearm, forårsage migræner, ondt i nakken og gå udover humøret og energien. Selvom de fleste af os ved, at vi burde sidde ordentligt, når vi arbejder ved skrivebordet, er det alligevel de fleste af os, der falder sammen i løbet af arbejdsdagen. Ved at bruge en sadelstol i et par timer i løbet af arbejdsdagen, kan du tvinge kroppen til at rette ryggen. Sadelstolens design tvinger dig til holde en ordentlig siddende postur og flytter vægten fra ballerne til lårene. Det optimerer din arbejdsstilling og kan medvirke, at du undgår smerter i ryggen ved at mindske belastningen af rygsøjlen – ligemeget om du læner dig fremad eller sidder oprejst.

2. Fremmer sundhed

Det mest gængse sadelstol-design er med bløde rundinger som sammen med – at vægten bliver lagt i lårene i stedet for ballerne – gør, at du får bedre blodtilførsel til ben og fødder.  Det fleste af os har prøvet at sidde fokuseret med en arbejdsopgave for at blive hevet ud af flowet, fordi benene er faldet i søvn. Det undgår du ved at bruge en sadelstol, da den fremmer blodcirkulationen til benene og dermed hele kredsløbet.  Med en god blodcirkulation fremmer du dit energieniveau, som dermed også betyder bedre koncentrationsevne.


3. Træner dine muskler

Igen; det lyder næsten for godt til at være sandt. Men sadelstolens udformning tvinger dig til at bruge dine mave- og rygmuskler, da du for at kunne sidde ordentlig på en sadelstol, skal du bruge disse muskler til at stabiliserer overkroppen. Det betyder, at du træner din core uden, at du skal anstrenge dig selv, når du sidder på en sadelstol. Det modsatte er desværre ofte sandt for ikke ergonomiske kontorstole, der i modsætningen til sadelstolen ofte får os til at falde sammen. Har du en stærkere core, forebygger du smerter i både lænd, baller og hofter, som holder din krop stærk og sund.


4. Giver dig en unik bevægelsesfrihed

En sadelstol giver dig en bevægelsesfrihed, du ikke kan få med normale stole. Hvad end du benytter dig af en sadelstol med hjul eller “joystick”, kan du nemlig bevæge dig frit rundt på en helt anden måde end, hvad traditionelle kontorstole tillader. Dertil har de fleste sadelstole også sæder, der kan roterer, så du har en ergonomisk korrekt siddestilling lige meget, hvordan du vender og drejer dig, når du sidder på sadelstolen. En sadelstol gør dermed, at du undgår belastende vrid i kroppen, når du skal vende eller strække dig.

Tag et kig på vores store udvalg af ergonomiske sadelstole.