Vi bruger utrolig meget tid på arbejdspladsen siddende på vores kontorstol. Derfor er god ergonomi virkelig vigtigt. Det kan give sundhedsmæssige konsekvenser, hvis man sidder dårligt og ikke sørger for at opretholde en god arbejdsstilling med en ergonomisk kontorstol.


Der er mange, der jænligt oplever, at de får smerter i især nakke, skuldre, ryg, knæ og håndled, fordi de ikke bruger korrekte ergonomi i deres arbejdsstillinger. Og hele 2 ud af 3 døjer med arbejdsrelaterede smerter. Det er, hvad en god kontorstol hjælper dig med. Den gør, at du sidder ordentligt og støtter dig de steder, du har brug for det, så du kan opretholde en korrekt siddestilling.


Men vi er her for at hjælpe dig. Vi er eksperter i ergonomi og særligt ergonomiske stole. Alle vores stole er specielt designet i samarbejde med fysioterepeuter, så de giver dig den rette støtte. 

Sådan finder du den rigtige kontorstol

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal vælge den rigtige kontorstol. Vi er ikke bygget ens, og du skal derfor finde den kontorstol, der passer til dig eller dine medarbejders størrelse og højde samt behov. Dertil er det vigtig, at du vælger en ergonomisk kontorstol med gode indstillingsmuligheder som f.eks. sædedybde og vippefunktion


Det er vigtigt at variere sin arbejdsstilling i løbet af dagen for at undgå at udvikle skader og smerter. Derfor er det også uhyre vigtigt, at du kan justere og tilpasse stolen til dine skiftende arbejdsstillinger i løbet af dagen.


En medarbejders ergonomiske behov variere også fra arbejdsplads til arbejdssituation. Derfor har Ergotec specialiseret sig i et bredt udvalg af ergonomiske stole, som imødekommer alle de forskellige behov, der kunne være på tværs af afdelinger, medarbejdere og arbejdspladser. Derfor kan du finde et bredt udvalg af ergonomiske stole på vores hjemmeside, der passer til forskellige brancher og behov. Hvad end det er tandlægestole, skrankestole eller de bedste kontorstole til børn, finder du det hos os!

5 ting du skal være opmærksom på, når du vælger kontorstol

Når du er på udkig efter den rigtige kontorstol til dine behov, kan det være en god idé at have disse 5 ting for øje: 


  • Sørg for at stolen passer til din krops størrelse, eller at den i det mindste kan indstilles, så den passer. Det betyder også at den kan indstilles i højden.

  • Det leder os til det næste og måske allervigtigste; sørg for at kontorstolen har gode indstillingsmuligheder. Nu mere du kan indstille jo bedre. Dertil er det også vigtigt, at det er nemt, hurtigt og overskueligt at indstille stolen, så du kan gøre det løbende i løbet af dagen i takt med, at din arbejdsstilling skifter.

  • Vælg en stol, der har fokus på ryggens holdning med støtte i lænden og som hjælper dig med at gøre det nemmere at opretholde en oprejst arbejdsposition.

  • Kig efter en stol med armlæn, der helst skal kunne justeres, så du kan holde dine arme i en 90-graders vinkel; det giver færre spændinger i nakke og skuldre.

  • Vi understreger, hvor vigtigt det er, at stolen passer til den enkelte medarbejders behov. Derfor kan man altid afprøve vores stole i 14 dage inden køb. Prøveperioden er gratis, og vi henter og bringer selvfølgelig stolene for jer.


Vi har samlet 5 af vore bedste kontorstole, så du nemmere kan vælge den stol, der passer til dine behov.

MOVEON LARGE KONTORSTOL MED ARMLÆN - Til dig der har brug for en stol med mange indstillingsmuligheder

Denne kontorstol aflaster dig, der hvor du har brug for det og hjælper dig med at opretholde en god ergonomisk arbejdsstilling. En god ergonomisk siddestilling handler om variere kroppens position, og det er denne kontorstol specifikt designet til. Moveon kontorstolen har nemlig mange justeringsmuligheder, og du kan bl.a. både justere på højden, sædet og ryggen.


Moveon kontorstolen giver dig en ultimativ siddeoplevelse, der skal sikre dig mere velvære og bedre arbejdsforhold. Den aflaster trykket fra din krop mod stolen, forebygger og reducerer muskel- og ledsmerter i de mest udsatte områder. De mange justeringsmuligheder sørger for at give dig maksimal tilpasning til dine mål. 


Udvalgte specifikationer:

Siddehøjder: 45-57 cm

Ryglænets højde: 56 cm

Sædets dybde: 46 cm


Køb vores Moveon kontorstol her. 

MALMSTOL R4 | HØJ KONTORSTOL MED NAKKESTØTTE - Til dig der har brug for den bedste komfort i din hverdag

Malmstolen er for dig, der sidder rigtig meget ned i løbet af en arbejdsdag; den er nemlig godkendt til 24 timers brug. Du får en utrolig høj kvalitet og indbegrebet af komfort med den optimal støtte de steder, du har brug for det.


Det er utrolig vigtigt at kunne variere sin siddestilling i løbet af dagen for at undgå smerter. Og her er Malmstolen R4 især dækket godt ind. Stolen har en ekstra høj ryg med nakkestøtte, som du – ligesom med sædet – også kan indstille. Kontorstolen har et væld af indstillingsmuligheder, hvor du bl.a. kan sædeforskyde, vippe stolen og indstille ryglænet, så det giver dig den ypperste komfort. Det er også medvirkende til, at du opretholder en ordentlig siddestilling, så du på sigt undgår smerter.


Malmstolen er en af de ypperste, når det kommer til at opnå bedre ergonomi, fordi den tilbyder enorm stor fleksibilitet. Du får en af vores mest ergonomiske kontorstole, som er udviklet i samarbejde med specialister inden for ergonomi, hvilket giver dig bedre forudsætninger for at få de ultimativt bedste arbejdsforhold.
Udvalgte specifikationer:

Siddehøjder: 40-52 cm

Mange forskellige farver at vælge mellem

Har også justerbare armlæn


Køb Malmstolen her. LOTUS 1 KONTORSTOL - Til dig der har brug for en kontorstol til dårlig ryg

Denne stol har alle de egenskaber, en ergonomisk stol skal have, så du får en bedre ergonomi på arbejdspladsen. Kontorstolen giver dig alle de fordele, der kendetegner en topmodel inden for ergonomiske stole: komfort, støtte og et væld af justeringsmuligheder.


Lotus 1 er en kontorstol, der giver en helt fantastisk støtte til dig, som skiftevis sidder og står op i løbet af en arbejdsdag. Den opfylder de ergonomiske behov ved at have en masse indstillingsmuligheder. Du kan både indstille højden, vippe sædet, rykke ryglænet frem og tilbage samt op ned, så den passer præcis til dine behov. Kontorstolen giver dig også de  forudsætninger for at opretholde en rigtig arbejdsstilling. 


Dertil kan du også vælge mellem forskellige farver, så du nemt kan få den til at passe ind i dit kontors stil og design.


Denne kontorstol er god til folk med dårlig ryg. Den har et hav af indstillingsmuligheder, som giver dig de bedste betingelser for fleksibilitet og variation i din arbejdsstilling, hvilket er noget af det vigtigste for at opnå gode ergonomiske forhold på arbejdspladsen. 


Du får en kontorstol, der virkelig vil hjælpe, hvis du har dårlig ryg. Den sørger for at give dig støtte alle de rigtige steder, så du ikke synker hen, men istedet holder ryggen så rank som muligt. Derudover giver stolen dig også mulighed for at variere din arbejdsstilling i løbet af dagen, hvilket er virkelig vigtigt for en kontorstol.

Udvalgte specifikationer:

Sidehøjder: 43-52, 48-65 & 53-73 cm

Højde ryglæn: 24 cm

Dybde sæde: 34 cm


Køb Lotus 1 kontorstol her. 

SVENSTOL 24/7 KONTORSTOL - Til dig der ikke vil gå på kompromis med komfort

Svenstolen er en ekstraordinær stol, som er forstærket på en lang række punkter. Du får blandt andet en stol med en stålramme med PP afdækning i siderne samt koldskums polstring. Kontorstolen er både udstyret med armlæn og en fænomenal nakkestøtte. Dertil har denne kontorstol en uovertruffen siddekomfort og betegnes som kontorstolenes Rolls-Royce.


Du får en kontorstol, der er testet og godkendt til 24-timers brug, og da den er udviklet i samarbejde med fysioterepeuter, kan du være sikker på, at den giver dig støtte alle de rigtige steder. Dertil kan den selvfølgelig indstilles, så den passer til dine behov, samt de varierende siddestillinger, som du har brug for i løbet af en dag. Du kan selvfølgelig både justere højden og ryggen, dertil har den sædevip og gyngefunktion. Og så tåler den en maksimal belastning på op til 150 kg.


Kontorstolen har et stjerneformet fodkryds i aluminium med 6 store hjul, der er lavet til hårde gulve, som også sørger for maksimal stabilitet.


Denne stol ses ofte brugt i kontrolrum og vagtcentraler m.m.. Den bruges f.eks. hos Politiet, Falck og Københavns lufthavn.


Stolen kan leveres i stof, med stof og læder eller i læder.


Den er blandt nogle vores bedste kontorstole. Du får nemlig en kontorstol, der giver maksimal støtte og komfort, så du kan opretholde en optimal arbejdsstilling – hele dagen.


Udvalgte specifikationer:

Sidehøjder: 39-47, 44-56, 48-60 cm

Højde ryglæn: 65 cm + nakkestøtte 15-35 cm

Dybde sæde: 43-51 cm


Køb Svenstol 24/7 kontorstol her. 

 

LUNA 3.0 - Til dig der har brug for en kontorstol med god støtte til ryggen


Med Luna 3.0 får du en kontorstol, der sætter en stopper for ensartede arbejdsstillinger uden variation. Stolen er udviklet med det formål at forebygge og mindske chancen for at udvikle muskel- og ledsmerter, der ofte opstår som følge af statisk kontorarbejde.


Luna 3.0 er en kontorstol med højt ryglæn, som har et let svaj, der giver dig en optimal støtte i ryggen og lænden. Dertil har stolen også et væld af indstillingsmuligheder, som du kan forvente af kontorstolestole fra Ergotec. Du kan nemt og enkelt indstille stolen efter de varierende behov for skiftende arbejdsstilling, der opstår i løbet af en arbejdsdag. Dertil har kontorstolen også armlæn, som du kan indstille i højden, så den passer til din siddestilling.


Indstillingsmulighederne indebære bl.a. mulighed for at justere i højden, sædedybde, lænden og har derudover også vægtjusterbar synkron vippefunktioner. Og du kan selvfølgelig låse stolen i den ønskede position. 


Den høje fleksibilitet, hvad angår arbejdsstilling, er med til at gøre denne stol en af vores mest velegnede stole til kontoransatte. Og så giver Luna 3.0 dig og dine kolleger et solidt grundlag for at forebygge muskel- og ledsmerter.
Udvalgte specifikationer:

Siddehøjde: 46-60 cm

Materiale: Polstret med betræk i polyester

Hjul til hårde gulve: Ø 65 mm


Køb Luna 3.0 kontorstol her. 


Derfor skal du vælge en ergonomisk kontorstol

Udover at forebygge muskel- og ledsmerter samt give god komfort, er der mange gode grunde til at vælge at investere i en god ergonomisk kontorstol. Vi sidder ned i mange timer af gangen, når vi er på arbejde og ofte også, når vi kommer hjem. Faktisk sidder hele 44% af danskerne stille i mindst 6 timer i løbet af en arbejdsdag, og de fleste af os kan slet ikke udføre vores arbejde uden at sidde foran en computer. 


Når vi sidder ned i så lange perioder af gangen, belaster vi især ryggen, skuldrene og lænden, og det kan desværre i sidste ende, øge chancen for, at vi udvikler smerter i nakke, skuldre og ryg. Men med en god ergonomisk kontorstol, der har gode muligheder for justering og tilpasning af den enkelte medarbejders behov, kan du forebygge chancen for at udvikle de omtalte smerter.


Det er lidt bemærkelsesværdigt, at vi som arbejdende samfund ikke går lidt mere op i ergonomi, end vi gør, når vi bruger så meget tid på jobbet siddende. Men hjælp dig selv og dine kolleger – vælg nogle ergonomiske kontorstole.


Hvis du får de rette ergonomiske hjælpemidler stillet til rådighed på arbejdspladsen, såsom sadelstole, arbejdsmåtter og de rette ergonomiske stole. Samtidig med at den enkelte medarbejder selv har fokus på at opretholde en korrekt ergonomisk arbejdsstilling. Så vil det give stor positiv effekt og vil med sandsynlighed give: bedre produktivitet, reduceret sygefravær, bedre arbejdsmoral, bedre velfærde og et overordnet bedre arbejdsmiljø samt mange flere positive udfald.